Hardanger

Hotel Ullensvang ligger idyllisk til på solsiden av Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden, med den majestetiske Hardangervidda i ryggen. Dette gir et fantastisk utgangspunkt for utflukter.

Lofthus

På Lofthus kan vi tilby vandringer igjennom unikt kultur- og naturlandskap. Igjennom Hardanger Fruktsti får du oppleve en lokalhistorisk vandring igjennom hjertet av Norsk fruktproduksjon. Vandringen kan kombineres med et gårdsbesøk inkl. smaksprøver på lokale produkter. Legger man turen til Hardangervidda, gjør de viden kjente Munketreppene og utsikten fra Nosi opplevelsen enda mer spektakulær.

Ullensvang Kyrkje fra “Brudeferden i Hardanger”

Skredhaugen Friluftsmuseum og Bioforsk Vest Ullensvang forskingssenter ligger også i bygda Lofthus. Mest kjent er nok likevel Ullensvang Kyrkje fra “Brudeferden i Hardanger”, bygd i 1250. Et besøk her kan gjerne kombineres med en Grieg-konsert under Hardanger Musikkfest i pinsen.

Hardanger-regionen

Hardanger-regionen er rik på opplevelser. Vi tilbyr et stort utvalg kulturelle og naturbaserte opplevelser, og museer.
Se informasjon om hva du kan utforske i Hardanger-regionen HER.

For grupper har vi et stort aktivitetsprogram å tilby. Vi skreddersyr gjerne opplevelsespakker for dine gjester, slik at oppholdet blir så innholdsrikt og vellykket som dere ønsker.

Hardangerbroen

Den 17. august 2013 åpnet Hardangerbroen som gir fergefri adkomst fra Bergen, med en total reisetid på 2 – 2.5 timer (Bergen – Lofthus). Broen er en av verdens lengste hengebroer der du kan gå, sykle eller kjøre over. Mange spennende dagsturer blir dermed mye lettere tilgjengelige!