Restaurant

Hotel Ullensvangs kjøkken arbeider etter strenge kvalitetskrav med fullt fokus på hjemmelaget og Norsk tradisjonsmat.

Spisesalen (Restaurant)

spisesal hotel ullensvang

I spisesalen serverer vi alle måltider. Spesielt kjent er vår store “Ullensvangbuffet” – en innholdsrik buffet fra vårt stolte kjøkken, bestående av mye hjemmelaget mat. Buffeen er fylt med det beste fra havet, i et mangfold av tilberednings metoder, samt fristende kjøttpålegg og salater til de som måtte ønske det. Av varm mat serveres tradisjonsrik mat som hakkasteik og rømmegrøt og et stort utvalg av kjøtt, fisk og skalldyr tilberedt med fokus på ferske råvarer og smak. Alle gode måltid fortjener en søt avslutning. Vi tilbyr et rikt utvalg av kaker laget av våre dyktige kokker, marinerte bær, geleer, iskrem, utvalgte oster og selvsagt hjemmelaget karamellpudding.

Spisesalen kan romme inntil 500 personer. Sammen med stuene “Komponisten” (Griegs spisesal) og “Meteorologen” (Nils Hertzbergs spisesal) ved siden av, er kapasiteten over 600 personer. Spisesalens flere nivå gir utsikt til fjorden fra alle bord.

A la carte restauranten “Zanoni”

Zanoni er åpen tirsdager – lørdager i sommersesongen (10. juni – 12. august).
I vår intime à la carte restaurant “Zanoni” tilbys både norske og internasjonale retter, med et italiensk preg. Restauranten har åpen kjøkkenløsning, moderne og stilrent interiør, og nydelig utsikt mot Sørfjorden (Hardangerfjorden) og Folgefonna.  Vi anbefaler bordreservasjon og gjør oppmerksom på at konseptet er best egnet for voksne gjester.

Lobbybar

I tilknytning til restauranten er en liten lobbybar. Her fås kjøpt enkle retter, mineralvann og et stort utvalg av kaffe.

Baren

Hovedbaren vår ligger i første etasje. Her er det musikk alle dager (spilleliste), foruten søndag. I tilknytning til baren har vi flere saler og salonger som kan benyttes til aperitiff eller avec. Bruk gjerne salongene til ren avslapning etter en bedre middag.

Vinkjelleren “Munkens Trøyst”

Bak de utskårne dørene i underetasjen finner du vinkjelleren “Munkens Trøyst”. Navnet er inspirert av det gamle munkeklosteret som stod på Lofthus. Lokalet er et sted der god drikke står i fokus, inkludert tradisjoner og kultur knyttet til tema. Her serveres øl, vin og ikke minst Hardangersider, i et lokale som kan sette tankene mange år tilbake i tid.

Selve bygningsmassen i lokalet er faktisk en del av den opprinnelige hotellbygningen fra utbyggingen i 1865. “Munkens Trøyst” er et ypperlig lokale til aperitiff eller middag.

Hardanger Meny Logo

Hardanger Meny

Prosjektet ”Smaken av Fruktbare Hardanger” startet opp høsten 2004. Målet med prosjektet er å øke bruken av lokale råvarer og ivareta de lokale mattradisjonene i Hardanger.
Hardanger er rik på råvarer av svært god kvalitet. Her kan nevnes frukt og bær, lam, kalv, kje, hjort, reinsdyr, fjellfisk og sjømat. Hardangerbøndene er spesialister på frukt og bær. Hardanger er det området i Norge som dyrker mest epler og moreller. Prosjektet ønsker også å fremme lokal matproduksjon, og gjøre produktene tilgjengelige for publikum, med bl.a. utsalg direkte fra produsentene. For å kunne merke seg med “Hardanger Meny”, skal man tilby en eller flere retter, som hovedsaklig er laget av lokale råvarer.
www.hardangermeny.no